Vælg nogle fleksible kontormøbler

Har du et arbejde, hvor du sidder mange timer på en kontorstol, eller skal du i løbet af din arbejdsdag bruge en computer? Så bør du overveje at indrette dig med nogle fleksible ergonomiske møbler.

Det er bedst for din krop, at du ændrer arbejdsstilling i løbet af arbejdsdagen, og at du varierer højden på stolen og bordet ind imellem. Derfor kan det være altafgørende for dig, at du bruger nogle møbler på kontoret, der tager hensyn til netop det.

Find nogle gode ergonomiske møbler

Din kontorstol og dit skrivebord er de primære kontormøbler, som du bruger i løbet af arbejdsdagen. Både kontorstolen og bordet bør kunne indstilles, sådan at de kommer til at passe perfekt til dig. Som udgangspunkt skal stolen og hæve sænkebordet indstilles, sådan at de passer til netop din højde. Desuden skal de kunne støtte dig, når du arbejder, på den bedst mulige måde.

Se på kontorsager.dk for yderligere information om fornuftige arbejdsstillinger. Kontorstolen bør kunne reguleres i højden, og den skal også kunne reguleres ved ryglænet og eventuelt ved nakkestøtten. Du skal ikke kun sidde komfortabelt, du skal også have den bedste støtte til kroppen. Særligt ryggen, skuldrene, lænden og nakken kan komme til at lide overlast, hvis stolen er indstillet forkert, eller hvis bordhøjden ikke passer godt nok.

Det er en ekstra gevinst, hvis også kontorbordet er fleksibelt. Kan det hæves og sænkes, så vil du kunne skifte arbejdsstilling i løbet af arbejdsdagen. Det anbefales du at gøre, for det er klart det sundeste. Kan det komme så højt op, at du kan arbejde stående af og til, så er det til gavn for din krop.

Husk at bevæge dig i løbet af arbejdsdagen

Det er længe at sidde på en kontorstol i otte timer om dagen. De mange og langvarige perioder, hvor du nærmest sidder helt stille, er ikke sundt for dig. Sørg derfor gerne for, at du kommer op at stå, og at du bevæger dig lidt omkring ind imellem.

Nogle arbejdspladser kører med en form for gymnastik for medarbejderne, andre steder har man varierende arbejdsopgaver og nogle steder må du selv sørge for at få bevæget dig. Det er under alle omstændigheder både sundt og vigtigt, så du reducerer risikoen for at få nogle ubehagelige arbejdsskader.

Mærk efter, hvordan du kommer til at sidde bedst, og kom op af stolen af og til. Vær opmærksom på, hvordan du bedst kommer til at sidde, når du skal arbejde i lang tid.