3 tips til at være mere produktiv

Vil du gerne mere produktiv i din hverdag, har vi her samlet et par gode råd til dig, som du kan tage med dig videre.

Find en billig flyverdragt her.

Følg 80/20 reglen

Det første tip handler om at bruge 80/20 reglen. Her handler det i bund og grund om at bruge 80% af din energi på de 20% af dit arbejde, hvor du er mest produktiv. Du vil også opdage, at det måske er 20% af dine kunder, der står for 80% af din indkomst. Eller at det er 20% af dit arbejde, der giver dig 80% af din indkomst. Der er mange steder, hvor du nogenlunde præcist kan sætte denne regel ind. Det handler bare om at finde ud af, hvilke 20% du skal bruge din energi på.

Lav en to-do liste – og følg den

Dernæst kan det også være godt at gøre det til en vane at lave to-do lister. Det er dog vigtigt at sige, at det ikke er nok bare at lave disse lister. For laver du dem uden at gøre brug af dem, kommer der jo ikke meget ud af det. Men hvis du kan finde ud af at lave en to-do liste og rent faktisk få tjekket alle tingene af på listen i løbet af din arbejdsdag, vil du opleve, hvor meget mere produktiv du vil blive af det. Og det er jo kun godt, hvis en liste kan hjælpe dig med at blive mere produktiv.

Skab et system for dig selv

Sidst, men ikke mindst, kan det også være en rigtig god idé at komme i gang med at skabe systemer for dig selv. Det kan være, at du skal begynde kun at tjekke og svare på emails i en time om morgenen i stedet for at gøre det sporadisk over hele din dag, hvor det forstyrrer dit øvrige arbejde. Det kan også være, at du vil bruge formiddagen på at lave noget arbejde, og eftermiddagen på at lave noget andet. Der er mange måder at lave systemer til sig selv på, så det er bare at prøve det af.