Sæt gang i kærligheden under graviditeten

En graviditet er noget af det mest vidunderlige, der findes, men det kan også være rigtig hårdt. Som kvinde vil du nemlig opleve en masse forandringer og hormoner i din krop, som kan give dig mange blandede følelser. Graviditeten kan altså tage rigtig meget fokus, så måske du og din partner glemmer helt at prioritere kærligheden og intimiteten mellem jer.

Sex under graviditet er ikke farligt

Der er mange, der tror, at sex under graviditet kan være farligt for barnet, men dette er altså blot myter. Der er ingen fare forbundet med det at have sex under en graviditet. Det eneste, der kan være, er en nedsat sexlyst, fordi der sker så mange forandringer i kroppen. Hvis du og din partner sammen vil forsøge at finde lysten frem igen, kan I prøve at gøre noget helt nyt. Som regel skal der noget helt nyt til, hvis tingene skal blive spændende igen. Derfor kan I f.eks. friske jeres sexliv lidt op med noget sexlegetøj. Ellers kan I læse mere om at få lysten tilbage her.

Arrangér hyggelige filmaftener

En graviditet kan godt være hård og udmattende, så det er ikke sikkert, at I kan lave alle de samme ting, som I plejede. Dog skal det ikke forhindre jer i at lave ting sammen og være nære. I kan i stedet arrangere nogle ting, der ikke kræver det store fysisk og samtidig er hyggeligt. Det kunne f.eks. være en filmaften hjemme i sofaen med dyner og snacks. I kan også lave en aften, hvor I skal massere hinanden. Massage er altid rigtig rart for en øm graviditetskrop.

Glem ikke den uskyldige flirt

Selvom en graviditet kan fylde rigtig meget, må den ikke tage al fokus fra jer som par. I skal altså blive ved med at være kærester og ikke bare forældre. Sådan noget så enkelt som at holde en lille uskyldig flirt kørende, kan gøre meget. Husk på at komplimentere hinanden og gøre søde ting for hinanden. Hvis I husker på det, vil de udfordrende ting ved graviditeten også blive langt lettere.