Hvor finder en det stærkeste MC lån? 

Hvor finder en det stærkeste MC lån? 

Er du på eftersøgning efter en splinter ny bil eller ønsker man at få opgraderet den gamle ud med en ny, men har næppe finanserne til det? Så kan et billån være en klog løsning for dig. Hvis man bør have et billån er der som normalt 2 udgaver ; om det skal være med eller uden sikkerhed i bilen. Forskellen på de 2 er at långiveren kan give billån med sikkerhed i bilen, hvor der så tinglyses pant i bilen, altså at låneudbyderen har andel i faretøjet. Det vil altså sige, at når man som låntager ikke følger betalingsforpligtelserne, som er ved billånet kan långiveren tage bilen tilbage og videresælge bilen for derved at kunne indfri bilånnet du har optaget. Det kan være en optimal løsning, hvis man ved at man kan overholde sine betalingsbetingelser over perioden, da det her oftest kan være billigere for låneren at påtage dette billån. Da renten over låneperioden tit er billigere. 

Vigtige elementer at holde for øje, hvis en tager et billån 

De 2 vigtigste elementer du skal kigge på, når du skal optage et billån er lånebeløbet og løbetiden. Lånebeløbet er det beløb i DKK man låner af giveren for at kunne købe motorcyklen. Løbetiden er den tid, som lånet skal afdrages over. Lånebeløbet er derved den mængde penge man skal bruge til erhvervelsen af bilen. Så det er noget en selv kan justere på afhængig af hvilken båd man ender med at købe. Løbetiden kan også ændres afhændig hvor mange penge man har råd til at afbetale billånet på årsabasis. MC lånet kan altså blive dyrere ved at du har en lang løbetid.  

Hvordan bør jeg tage mit bådlån? 

Når en bør afgøre hvor man skal tage sit billån er det smart at kigge på den individuelle rente på det MC lån du vil have. Eksempelvis, hvis man sidder og skal have en ny billån er det rart at vide om man har råd til at starte det billån. En klog måde at holde overblik er at tage en dialog med sin bank for at høre hvordan ens økonomi ser ud og hvad man har penge til. Her kan en naturligvis justere det en smule alt efter om du finder sin drømme bil og så kan man stige det en my. Det er selvfølgelig at ende på noget, som du kan afbetale i det lange løb. Hvis du bør træffe hvordan ens bådlån skal se ud er det rart at forstå hvor mange penge man har i sit månedlige budget til at afbetale på det pågældende bådlån.  

Ny eller gammel båd 

Det er vigtigt at du tænker over den normale værdi forringelse som motorcyklen får over perioden. Og om du kan komme ud af et uoverskueligt bådlån, for hvis båden har erhvervet sig så stor en værdinedsættelse, så du ikke kan figøre sig af bådlånet ved at sælge den. Står man og betaler for ingenting og det er selvfølgelig det du mest vil undgå. Derfor er det esentielt, at du ved at det er denne bil du ønsker at have i en lang tid. Ved en ny bilen får de den største værdinedsættelse, hvis bilen kører fra sælgeren. Derfra falder den ej så stejlt i værdi. Når man kigger på en ældre motorcykel, som er benyttet eller andet er det klogt at man for undersøgt standen af båden.  

Så hvis man beslutter at afbetale bådlånet over 10 år, men man sælger bil efter 5 år, så afbetaler man muligvis på en bil du ej længere har, det ej er hensigtsmæssigt.  

Når du eksempelsvist skal købe en bil og derfor har brug for et billån, så er der flere regler for at man kan starte et billån.  Du skal være fyldt enogtyve år gammel, du skal have en årlig indtjening på 180.000 kroner  

Som låntager er der to muligheder i henhold til om det skal være med eller uden udbetaling, altså, at man betaler en andel af det fulde beløb fra start af. Flere långivere kræver i dag, at du lægger ti-tyve provent af det samlede beløb af med det samme ved køb af en ny motorcykel.  
 
Det kan være utrolig klogt at skaffe tilbud fra flere differentierede lånudbydere før du påtager et valg om hvor man skal tage dit bådlån henne, da der som oftest er en variation.