Har du det rette udstyr til din kommende hund?

Er du en kommende hundeejer, vil spændingen sikkert ingen ende tage. Du tæller sikkert dagene ned til, at du endelig skal hente din hund. Men det er også et stort kommende ansvar, du snart står over for. Ikke at det skal skræmme dig, men det betyder, at det er helt essentielt og nødvendigt at være forberedt. En hund er ikke bare et dyr, der går rundt og følger efter dig, uanset hvor du går hen. Det kræver, at du også indrettet dit hjem til din hund, så den kan føle sig hjemme og finde ud af, hvor det hele er i forhold til hinanden. I denne artikel får du en miniguide til, hvordan du kan forberede dig godt.

Det mest nødvendige udstyr

Hundeudstyr kommer i mange variationer, men uanset variation, er der nogle ting, du bare skal købe som det første – og i hvert fald have styr på, inden hunden ankommer. Her er en kort liste over de ting, som du med fordel kan skrive ned og tjekke af, som du får købt dem:

 

  • Madskål og vandskål: Det er ret nødvendigt, så din hund bliver tryg ved disse. Det er også nødvendigt at arrangere det et sted, så din hund lærer, hvor den skal gå hen for at få mad og drikke.
  • Det rette mad: Du skal også have styr på det rette mad. Det skifter typisk de første år i hundens liv. Der er altså mad, der er fremstillet specielt til hvalpe den første tid. Det kan indeholde nødvendige ingredienser og næringsstoffer, så din hund vokser sundt og godt. Herefter skal du gå over til noget andet med til unghunde og til sidst til voksne hunde. Der er typisk hjælp at hente på poserne, hvor der står angivet, hvilken aldersgruppe hundefoderet passer til. Ellers kan du altid spørge om hjælp.
  • En sele til gåture samt prutteposer: Du skal aktivere din hund hver eneste dag, og dette indebærer flere gåture. Og du kan ikke gå en tur med din hund uden en sele. Så det skal du naturligvis anskaffe dig. I dag er man gået mere og mere væk fra halsbånd, og i stedet køber man seler, man klikker rundt på hundens overkrop, så den går en bedre oplevelse – især når den også skal lære at gå i snor. Ja, og så skal der naturligvis også prutteposer til, når du skal samle op efter din hund, når I er ude at gå.