Sådan kan du nemt blive mere miljøbevidst

Er det også begyndt at gå dig på, hvordan vores verden er vores ansvar at passe på? Både som almindeligt menneske, men også som forbruger, når det gælder miljøet.

Der er heldigvis en masse gode ting, du kan gøre i din hverdag, som kan gøre dit liv og dit forbrug mere miljøbevidst. Læs med her og få nogle gode ideer til en mere miljøbevidst hverdag.

Overvej at skifte din benzinbil ud med en elbil

Det første punkt handler selvfølgelig om, hvilke vaner du har i hverdagen, som kan gøres mere miljøvenlige. Her kan det for eksempel virkelig gavne sig, hvis du skifter din benzin- eller dieselbil ud med en elbil, som kører på strøm, og derfor ikke påvirker miljøet lige så meget, som en benzin- eller dieselbil.

Dog skal du også til at finde en god lader til din elbil, så den kan blive ved med at køre. Det kan for eksempel være easee home lader til elbiler. Så har du altid strøm på bilen, så den kan fragte dig fra a til b, og du kan passe lidt mere på miljøet.

Dyrk dine egne frugter og grøntsager

Vidste du, at utrolig meget af det frugt og grønt, vi kan købe nede i butikkerne, bliver fragtet fra hele verden af? Og det er især noget af det, som kan belaste miljøet.

Overvej derfor at begyndt at plante dine egne frugter og grøntsager, så du på den måde kan undgå den miljøskadelige transport. Især gulerødder, tomater, agurker, æbler, pærer, blommer, jordbær, hindbær og så videre er rigtig fine frugter og grøntsager, som du med minimal research kan plante herhjemme i Danmark.

Du kan for eksempel investere i en lækker hindbærbusk, så du allerede næste sommer kan have masser af hindbær. Køb de bedste hindbærbuske her og find glæden ved gartneriet.

Genbrugs- og vintagebutikker

Det belaster også miljøet, når du vælger at købe nye ting, som du ellers sagtens kunne have fundet i en god genbrugs- eller vintagebutik. Overvej at gå på jagt i dine lokale genbrugs- og vintagebutikker næste gang, du mangler noget til garderoben eller hjemmet.

Du får både en sjov oplevelse ved genbrugsjagten, sparer en masse penge på dine fund, og du passer godt på miljøet ved, at der ikke skal produceres så mange ting hele tiden, som realistisk set blot ender med at ende på losse- eller genbrugspladsen efter meget kort tid.