Få gode rutiner i dit liv

Ordet ”Rutine” føder blandede tanker. For nogle er det noget af det mest kedelige og mondæne, men for andre er det li med tryghed og systematik. Uanset hvad, så er der ingen tvivl om, at nogle få, gode rutiner gør livet en smule bedre og nemmere.

Her får du nogle gode råd til, hvilke rutiner, du bør holde fast i.

Telefonen

Din mobil er et af de vigtigste redskaber i den moderne verden, også selvom du ikke bruger den ofte. Et godt telefonselskab er værd at holde fast i, især hvis du er glad for prisen og kundeservicen.

Du kan skabe en sund rutine med din telefon, blandt andet ved at have grænser for, hvor meget du må bruge den. Det kan for eksempel være en god idé at lægge den væk en time inden sengetid, eller du kan undgå den om morgenen, for at kunne fokusere på dig selv.

Frisør og andre ydelser

Når det kommer til erhverv som frisører, psykologer, tandlæger og andre, der skal passe på dit ydre såvel som indre, er det en god idé at holde fast i én, du stoler på.

Er du for eksempel glad for din frisør Aalborg, men er du selv flyttet til Roskilde, kan det være en lang vej at tage. Men den er det værd, hvis det er et sted, du er glad for og stoler på.

Det er ikke alle, der er privilegerede nok til at holde sådanne rutiner over store afstande, men det er et forsøg værd!

Søvnrutinen

En god søvnrutine er det, der kan få dig til at falde eller bestå. Hvis du sover dårligt, kan du få lettere ved at blive irriteret, sur og ked af det, og du vil kunne mærke det på din krop.

Du sover bedst mulig med hjælp fra en god seng og en ordentlig pude. De to ting er virkelig værd at investere i, fordi de giver dig et større overskud i dagligdagen. Vidste du for eksempel, at jo bedre, du sover, desto nemmere heler din krop? Har du for eksempel ofte ondt i skuldrene, så kan en god madras og en ordentlig nats søvn hjælpe dig på vej mod bedring.

Kost og motion

Den bedste rutine, du kan implementere, er én med kost og motion. Det behøver ikke være det helt store: En gåtur hver aften og et par vegetariske dage om ugen, så er du allerede godt kørende. Det kan også være, du dropper sukker i hverdagene, eller at du løber en tur hver anden dag.

Du kan skræddersy det til dine behov – men det er en rutine, du ikke vil komme til at fortryde. Så hvad venter du på?