De mange ting man glemmer som uerfaren musikant

Hver gang man starter en ny hobby eller fritidsinteresse, så træder man ind i en zone, hvor man begår alverdens form for begynderfejl. Visse kan virke komplet logiske, og man vil føle sig tåbelig for at have begået et fejltrin, men oftest kan det være sket grundet intens entusiasme, fx når man første gang holder en guitar og bare hamrer løs på strengene, uden det lyder bare det tætteste på noget fornuftigt, eller fordi man ikke tænker på, hvordan man fremtræder, hvis man ønsker at begå sig mere professionelt.

Regler, råd eller en del af det

Yderligere er der også bare de smarte fifs og tricks, som nogle vil betegne som værende regler for den professionelle musikant. Den lille plastikdims som guitaristen bruger til strengene, en plekter, vil nogle sige er en ting, man skal have. Oftest er disse også billige, og det fjerner måske yderligere undskyldningen for ikke at eje en, men hvorfor folk bruger dem, afhænger meget af guitaristen.

For nogle hjælper en plekter med at ramme de rigtige strenge, for andre vil den hindre en i at få ømme fingerspidser eller ødelagte negle, og derfor kan man sige, at det blot er en del af en optræden, at guitaristen bruger en plekter, men der kan sagtens være en form for sandhed i de forskellige grunde til ellers at bruge den.

At følge uskrevne regler og fremstå professionel

Skal man i stedet kigge på ting, der i stedet signalerer noget, og som ikke er små detaljer som en plekter, så taler vi om de møbler, der vil være på stedet. Dette vil naturligvis være instrumenterne, men også mikrofonstanderen og de forskellige sæder.

Der er et signal til publikum i det øjeblik sangeren træder frem og griber mikrofonen, mens standeren placeres ovre i den ene side, som indikerer, at her begynder showet. Medmindre sangeren selv agter at spille et instrument, så vil standeren forblive ude i siden og når man timer efter ser musikeren slæbe det tilbage til centrum, så signalerer dette en afslutning på den gode koncert.

Signaler siger meget og har meget symbolik iboende i sig. Derfor vil en del af det at fremstå professionelt også handle om at have en ægte klaverbænk i stedet for en simpel taburet. Taburetten indikerer, at du er begynder, men bænken er en indikator for, at du er professionel, at du går op i detaljerne og vil fremstå som en ægte musiker frem for en, der har et lille band i dine forældres garage.

Simple små detaljer der siger rigtig meget om, hvordan du ønsker, at folk skal se dig, når du performer, men lige så meget hvordan du ser dig selv og din musik. Ved at købe ting der føles som ligegyldige og lette at erstatte med ting, du allerede ejer hjemmefra, så viser du, at du tager alt det her alvorligt, og det gør, at folk der bestiller dig til at underholde også vil tage dig det stykke mere seriøst.