Brug en færdighæk

En flot, tæt og veltrimmet levende hæk er noget, som mange haveejere stræber efter at få. Det kan tage en del år at få oparbejdet sådan en. Med mindre du vælger at skyde genvej og sætter en færdighæk ned. Det sparer dig for en del arbejde og især en del ventetid, hvis du vælger denne løsning.

Hvis du gerne vil have skærmet din have af eller sat en hæk op et sted i haven, så er denne løsning genial. Hækken er klar til brug med det samme, og du får straks det færdige resultat at se.

En hæk omkring matriklen

Der er mange haveejere, der gerne vil have en form for hegn omkring haven eller om hele matriklen i det hele taget. Det er en fin måde at afgrænse og markere, hvor ens matrikel går til, og så er det også en god måde at få sig lidt privatliv på. Man er mere ugenert, når der er lukket af til vejen og til naboerne.

Sådan et hegn kan lavet på mange måder. Det kan være et plankeværk, der er bygget af træ, eller det kan være et levende hegn. Et levende hegn kan bestå af forskellige buske og småtræer, der tilsammen danner rammen om haven. Det kan også være i form af en hæk.

Et stakit eller et plankeværk skal ofte vedligeholdes med maling, olie eller lignende. En levende hæk skal klippes et par gange om året.

En hæk er både levende og markeret, og så giver det en god og køn linje ind mod naboer og ud mod vej og fortov. Her kan du vælge enten en løvfældende eller en stedsegrøn hæk. Vælger du en løvfældende skal du bare være indstillet på, at den kan blive delvis gennemsigtig, når bladene er faldet af. Synes du ikke om den tanke, så bør du nok kigge efter en hæk, der beholder sin struktur hele året.

Genvejen til den fyldige og høje hæk

Hvis du vælger den grønne levende hæk, så er der to veje, du kan gå for at få sådan en. Du kan enten købe nogle spæde hækplanter og plante dem ud. De er nogle år om at gro rigtigt til, og der kan være forskel på kvaliteten af planterne.

Du kan også skyde en genvej og få etableret hækken på den meget hurtige måde. Det kan du gøre ved at investere i en færdighæk. Det er simpelthen en hæk, som er groet færdig, og som er trimmet perfekt. Og så er den lige til at sætte i jorden. Og vupti – så står der en færdighæk i fuld størrelse.

Læs mere om sådan en færdighæk her på denne side. Her bliver du præsenteret for nogle velegnede færdighække og for god information om, hvordan det foregår med sådan en færdig hæk. Om du vælger at etablere din hæk på den ene eller den anden måde, er helt op til dig selv. Der er fordele ved begge metoder. Færdighækken er den hurtige genvej, og den spæde hæk er billigere i anskaffelse, og den kan være hyggelig at se vokse op.