Historien bag Nikes legendariske Dunk-sko

Historien bag Nikes legendariske Dunk-sko

I begyndelsen af 1980’erne, mens Nike arbejdede på at perfektionere det første syntetiske mikrofibermateriale til sneakers, søgte Phil Knight, der er ansat i virksomheden, leverandører til det nye materiale. Knight havde brug for en sko, der var holdbar og komfortabel, men som også var overkommelig og holdbar. Efter at have prøvet mange forskellige prototyper, landede Knight til sidst på ideen om at bruge den konstruktion af lærred og gummisko, der gjorde tennissko så populær. Men i stedet for at bruge lærred og gummi ville han bruge lærreds- og gummisnørebånd, den samme slags snørebånd, som blev brugt i tennissko til at holde spillernes sko sikkert fastgjort. Knight afprøvede sin idé ved at bære et par sneakers med snørebånd af lærred og gummi rundt på University of Oregon, hvor Nike havde sit hovedkvarter. Sneakerne blev straks populære blandt hele personalet. Derefter bragte Knight prototypen af sneakers med til andre Nike-anlæg for at teste, om hans idé var velfungerende. Alle steder blev sneakersene et øjeblikkeligt hit. Nike Air-Sole Durability Shoe var født.

 

Nike Dunk High

Nike Dunk High var den første Nike-sko med en overdel af syntetisk materiale. Dunk er designet til at kunne bæres som en high-top basketballsko med en slidstærk overdel i lærred og gummi, et Nike Swoosh-logo i vulkaniseret gummi og en slidstærk tåboks og hæl i lærred. Nike Dunk High var så populær, at de fik tilnavnet “springsko”. Nike Dunk High, den første Nike Air-sko, blev båret af Michael Jordan i den første tv-reklame for skoen.

 

Nike Dunk Low

Nike Dunk Low var Nikes første basketballsko, der var designet til gadeidræt. Den var designet til at kunne bæres både på og uden for banen og havde et enkelt, ensfarvet design, der var lavet af en kombination af syntetiske og naturlige materialer. Nike Dunk Low var også den første Nike-sko, der blev brugt med snørebånd.

 

Nikes professionelle tip til Dunk Low

Nike Dunk Low-sneakers har domineret mode og street style i årtier med deres rene, minimale design og alsidige farver. Nike Dunk-sneakers bæres af mænd og kvinder i alle aldre og er en af de mest populære Nike-sneakers gennem tiderne. Nike Dunk-sneakers fås i et stort udvalg af farver, materialer og designs og er et prisbilligt, men stilfuldt alternativ til Nikes dyrere basketball-sneakers.

 

Nøglepunkter

Nike Dunk blev inspireret af Phil Knights søn Michael Knights succes på banen, da han bar lave lærredssneakers under sin collegekarriere på University of Oregon. Nike Dunk Low var den første Nike-sko med en overdel af syntetisk materiale. Dunk er designet til at kunne bæres som en high-top basketballsko med en slidstærk overdel i lærred og gummi, et Nike Swoosh-logo i vulkaniseret gummi og en slidstærk tåboks og hæl i lærred. Nike Dunk High var så populær, at de fik tilnavnet “springsko”. Nike Dunk High, den første Nike Air-sko, blev båret af Michael Jordan i den første tv-reklame for skoen.

 

Nike’s dunklow-sneaker-design

Nikes Dunklow-sneaker-design er et af de mest genkendelige sneaker-designs i verden. Nike Dunk Low blev skabt af Tinker Hatfield og Nike Dunk Low-teamet i 1987, og Nike Dunk Low’s enkle, men ikoniske, ensfarvede design er blevet et symbol på stil og atletisk ydeevne.

 

Nike Dunk varianter og farver

Nike Dunk’s varianter og farver er svære at forklare. Men grundlæggende er de farver, der anvendes i de forskellige varianter, følgende. Farven kan variere mellem forskellige sneakers af samme mærke. Nogle af de andre varianter er Vivid Pink, True Green, Royal Purple, True White osv.

 

Nike Dunks tour

Nike Dunk’s tour er en stor udstilling, hvor alt fra Air Max til Stan Smith har sin plads. Nike Dunks-touren er den eneste stand, som Nike fortsat er aktiv, uanset om du besøger udstillingen eller ej.

 

Historien om Nike Dunk

Nike er en succeshistorie, og det er ikke svært at se hvorfor. Det er ganske enkelt. Nike er på alle verdens mode- og sneakervagter. Det er endnu mere almindeligt, at folk tager tøj med hjem, der forbedrer deres garderobe, end det er, at de vinder mærker. Verdensklasse er en professionel lugt. Nike er Nike, uanset om det er noget nyt eller ej. Men en ny ting er Nike Dunk, noget, der er lige så gammelt som rekorder.

 

Nike Dunk’s historie

Nike Dunks historie begyndte med en bror, der var blød i fodbold. Phil Knight, bror til Nike-kollegaen Michael, var et af de første firmaer til at bruge syntetiske materialer til fodboldsokker. I sin tid som universitetsbibliotekar på Oregon University lagde han mærke til, at Michael vandt med sine ødelagte sandaler. Phil blev inspireret af brudets kraft og besluttede sig for at udvikle det syntetiske materiale og tage patent på det.

 

Nike Dunks varianter og farver

Nike Dunks varianter og farver er svære at få fat i. Men grundlæggende er det de færger, der anvendes i de forskellige varianter. Færgen kan variere mellem forskellige sko under samme mærke. Yderlige varianter er Vivid Pink, True Green, Royal Purple, True White osv.

 

Nike Dunks historie

Nike er en blockbuster, og det er ikke svært at se hvorfor. Det er ganske enkelt. Nike er på alle verdens mode- og sneakervagter. Det er endnu mere almindeligt, at folk tager tøj med hjem, der forbedrer deres garderobe, end det er, at de vinder mærker. Worldwear er en professionel lugt. Nike er Nike, uanset om det er noget nyt eller ej. Men en nyhed er Nike Dunk, noget der er lige så gammelt som plader.