Få råd til konfirmationen

En konfirmation kan for nogle familier være en dyr affære, og ofte er det noget, der bliver sparret op til i god til.

Du kan forberede dig økonomisk på en konfirmation sammenløbende med arbejdsløshed, ved at være medlem af den bedste a-kasse – så får du nemlig de dagpenge, du har brug for, og kan stadig holde en god konfirmation.

I denne artikel vil du kunne læse nogle gode råd og tricks til dig, der holder en konfirmation på budget.

Gør mere, hvor du kan

Ligesom du ikke behøver at betale dig fra alt, så behøver du heller ikke gøre det hele selv.

Udnyt de spidskompetencer, de mennesker, der kan hjælpe dig, har. Du kan nok regne med, at der er nogle familiemedlemmer, der vil lave en gratis konfirmationssang eller flere, så du skal ikke bekymre dig om memorialer, du kan gemme.

Det er jo konfirmanden, der er i fokus. Så sæt dit barn ned og snak med dem om, hvad de godt kunne tænke sig.

Lad dem ikke føle, at de skaber en økonomisk byrde, og undgå eventuelt helt at fortælle dem, at I er på et budget. Tal i stedet med dem som de rationelle voksne, en konfirmation gerne skulle fejre, og find løsninger, der møder alles behov.

Maden kan for eksempel fusioneres. Hvis konfirmanden gerne vil have noget særligt, der har komponenter, som er svære at lave, så bestil det, du ikke selv kan lave, og ordn resten hjemme i køkkenet.

Pynten

Pynt behøver ikke blive købt i dyre domme. Faktisk bliver det ofte meget mere personligt, hvis I laver det selv. Pynt til en konfirmation kan blive lavet i rigtig god tid – så har I det, og skal ikke tænke på det senere. Pynten kan afspejle konfirmanden.

Er der lave om en hestepige, så kan der pyntes op med halm og hestesko, måske endda malede hestefigurer. Et barn, der elsker bøger og eventyr, vil garanteret blive begejstret for pynt, der er lavet af gamle bøger. Sådan nogle kan nemlig ofte skaffes gratis på biblioteket, der alligevel bare ville smide dem ud.

Tænk ud af boksen og vær kreativ, så er der ingen grænser for, hvor forunderlig konfirmationen kan blive. Der er masser at smarte tips og tricks på nettet, og på sider som Pinterest bugner det med idéer, du helt gratis kan tage i brug! Held og lykke!